Werkgroepen

De werkgroepen worden gecoördineerd door de werkgroepcoördinator. Daarnaast heeft iedere werkgroep een trekker en enkele werkgroepleden.  

WG Bib

Deze werkgroep legt zich toe op de uitbouw, het structureren en onderhouden van de bibliotheek, mediatheek en spel-o-theek van de school. Boeken, tijdschriften, CDroms, DVDs, gezelschapsspelen,… krijgen een plaats in een georganiseerd geheel.  

WG Communicatie

De school situeert zich niet op een eiland, maar middenin de maatschappij. We spelen in op wat leeft in de maatschappij en geven haar ook dingen terug. Zo verschijnt De Sterrebloem vaak in de media met initiatieven, projecten, evenementen, informatieavonden,… De communicatie naar buiten toe, wordt behartigd door een groep mensen die graag in hun pen kruipen. Daarnaast zet deze werkgroep zich ook in voor de verbetering van de interne communicatie.

WG Feest

De Sterrebloem zorgt met deze werkgroep voor een gezellige sfeer, een gevulde maag en geleste dorst op allerlei activiteiten zoals informatieavonden, vergaderingen, sponsoracties,… binnen en buiten de school. Deze werkgroep ondersteunt bovendien de leefgroepen bij de organisatie van de activiteit waar zij verantwoordelijk voor zijn.

WG Fe(e)stje

Eind juni zet De Sterrebloem zijn deuren extrawijd open tijdens het Fe(e)stje (zie ABC). De werkgroep coördineert wat er die dag allemaal te beleven valt voor en achter de schermen.

WG Milieuzorg Op School (MOS)

Onze school hecht bijzondere aandacht aan milieubewustheid. Deze werkgroep doet hiervoor kleine en grote acties (bv. de jaarlijkse zwerfvuilactie). Voor die inspanningen ontving de school al verschillende MOS-logo’s die je bij de schoolpoort kan bewonderen.

WG ICT

De Sterrebloem is dankzij deze werkgroep en een erg mooie sponsoring in het bezit van heel wat computers en tablets. Die worden actief ingezet in de leerprocessen van de kinderen, maar vragen ook heel wat onderhoud. Deze werkgroep houdt onze school up to date en connected.

WG Infrastructuur

Zoals je ziet, zijn er al belangrijke stappen gezet om een mooier, beter en milieubewuster dak boven ons hoofd te krijgen. Na de realisatie van het nieuwe kleutergebouw, legt deze werkgroep zich toe op de totaalrenovatie van het hoofdgebouw voor de kinderen van de lagere school. Dankzij deze werkgroep en helpende handen op bouwdagen, bouwen we letterlijk aan onze toekomst.

WG Klus

Sus en Klus doen enkele keren per jaar een oproep aan alle ouders om de handen uit de mouwen te steken. Samen maken we onze school veiliger, handiger en beter. Deze werkgroep coördineert welke kleine en grote klussen op school dienen te gebeuren.

WG Pedagogische Raad

De werkgroep pedagogische raad, kortweg Pera, heeft als kernopdracht om met ouders in dialoog te gaan over de visie van de school. Dit kan op allerlei manieren gebeuren: opdrachten tijdens een ouderavond, het organiseren van informatieavonden, het opstarten en opvolgen van petermeterschap binnen onze school,…

WG rond het jaarthema

Naargelang het jaarthema kan hiervoor een afzonderlijke werkgroep opgericht worden. Deze werkgroep helpt mee uitdenken met wie, met wat, hoe, wanneer,… het thema meer vorm kan krijgen.  

Raad van Bestuur

Deze gedreven groep vergadert maandelijks over organisatorische en inhoudelijke aspecten en het schoolbeleid.