Sport & Uitstappen

Turnen

We gaan op regelmatige basis turnen in de sporthal van Nevele. De kinderen dragen hiervoor sportieve kledij en schoenen.

De leerlingen van LG4 gaan naar de sporthal met de fiets.

Zwemmen

Alle leefgroepen gaan zwemmen in de Palaestra. De kleuters gaan één keer per maand zwemmen. De kinderen van leefgroep 2 gaan om de twee weken zwemmen en leefgroep 3 en 4 maandelijks.

Uitstappen

Uitstappen maken deel uit van het lessenpakket. Het spreekt voor zich dat alle kinderen hieraan deelnemen. In de loop van het schooljaar organiseren de verschillende leefgroepen uitstappen voor één dag of voor meerdere dagen. Alle uitstappen worden op voorhand meegedeeld. Om alle ouders de mogelijkheid te geven om hun kinderen te laten deelnemen aan de uitstappen, wordt het te betalen bedrag zo laag mogelijk gehouden.

Kosten: hoeveel krijgt de school en hoeveel kost de school jou?

De Sterrebloem probeert financiële hindernissen weg te werken. We draaien elke eurocent twee keer om en we besparen veel omdat heel wat ouders veel energie en tijd aan de school schenken (hulp bij openluchtklassen, poetsen, klussen, werkgroepen, beurtrollen…).

De Sterrebloem krijgt niet evenveel als het gemeenschaps- of stadsonderwijs, omdat we behoren tot het vrij onderwijs. We worden bovendien niet gesteund door een net (kerk, congregatie, provincie). Met de werkingsgelden komen we niet toe. Het tekort wordt elk jaar bijgepast door:

  1. Allerhande festiviteiten zoals ons jaarlijks ontbijt
  2. Sponsoring
  3. Extra subsidies voor bijzondere projecten
  4. Giften van ouders, ex-ouders en sympathisanten