Actueel


Blogs


Onze volgende activiteiten

Vrijdag 30 oktober 2020: Wijnproefavond (Geannuleerd)

Zondag 7 maart 2021: Ontbijt

Wijnactie Herfst 2020

Naar goede gewoonte organiseert De Sterrebloem ook dit jaar een wijnactie om extra middelen in te zamelen voor onze school.

Om de intussen alom gekende reden kunnen we de aftrap daarvoor jammer genoeg niet geven tijdens een gezellige wijnproefavond, maar we leven in de rotsvaste hoop dat dit slechts eenmalig is. Gelukkig kunnen we wél weer rekenen op ‘huissommelier’ Sam Verheecke, die een zorgvuldige selectie heeft gemaakt van verschillende wijnen en bubbels. Daarnaast kan ook gin, whisky en olijfolie worden besteld.

Keuze genoeg om volop te genieten in een kleine, maar daarom niet minder gezellige bubbel!

Het wijnboekje met uitgebreide informatie vindt u hierBestellen kan tot en met 20 november 2020 via dit formulier. De bestellingen kunnen worden afgehaald vanaf maandag 14 december.

Alvast hartelijk dank voor uw steun en hopelijk tot volgend jaar op de wijnproefavond!


Steun de Sterrebloem met je online aankopen!

Meer en meer raken we gewend aan het thuisblijven. We passen ons aan; en misschien ook ons aankoopgedrag online.

Jullie aankopen kunnen De Sterrebloem helpen via Trooper, via onze ondersteunende rekening van onze ondersteunende vzw De Sterrestengel.

Trooper werkt heel simpel. Als je online iets koopt, kan je via de Trooper pagina van onze school doorklikken naar de webshop die je wilt bezoeken. Als je dan iets aankoopt, krijgt De Sterrestengel hier enkele percentjes van. Als klant betaal je geen eurocent meer, het is de winkel die een stuk van je aankoopbedrag schenkt. We zouden het heel fijn vinden, mocht je Trooper gebruiken voor je online aankopen. Op die manier verdient de school een extra centje bij. En door een webwinkel in België te kiezen, steun je ook de lokale economie.

Of in stapjes:

  1. Surf naar https://www.trooper.be/desterrebloem
  2. Klik op de webwinkel, je wordt doorgestuurd naar hun pagina.
  3. Bestel je spullen en reken af.
  4. Na enkele dagen wordt de bijdrage van de webwinkel op de Trooper rekening van de Sterrestengel zichtbaar.

Dank om ook bij jullie aankopen aan De Sterrebloem te denken.


De Sterrebloem gaat internationaal: Earth Charter

De Sterrebloem blaast 10 kaarsjes uit en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 28 april organiseerde de school een Inspiratiedag over Duurzaam Samenleven. Met 80 deelnemers mochten we van een succes spreken. Het sluitstuk van de dag was de officiële ondertekening van het Earth Charter, waarmee De Sterrebloem haar maatschappelijke rol onderstreept. Voor een korte samenvatting van de workshops kan je hier terecht. Het officiële artikel ivm de ondertekening van het Earth Charter door de Sterrebloem kan je hier lezen.