Actueel


Blogs


Onze volgende activiteiten

Zaterdag 27 juni 2020: Fe(e)stje

Zaterdag 10 oktober 2020: Sterre-Restaurant

Vrijdag 30 oktober 2020: Wijnproefavond

Zondag 7 maart 2021: Ontbijt

“Zomerwijnactie” & “F(e)estje! vanuit uw kot”

De huidige tijd stelt ons voor velerlei uitdagingen, die we allemaal samen elke dag opnieuw aangaan. Gelukkig schuilt in elke uitdaging ook een mogelijkheid. Een mogelijkheid tot anders denken, tot vernieuwing, tot creativiteit. Omdat we moeten blijven vooruitkijken, met hoopvol vertrouwen in de toekomst en de wereld waarin we (zullen) leven.

Ook wij – als onderwijsinstelling – leven op hoop en met vertrouwen in de toekomst.Die toekomst indachtig, worden we geconfronteerd met een nieuwe realiteit. Een realiteit waarin we als school, door het wegvallen van events (Verteltocht, F(e)estje!), onze inkomsten zien terugvallen.

Inkomsten die nodig zijn om onze schoolwerking – zeker wanneer die weer volledig op gang komt – te ondersteunen en op die manier te kunnen blijven garanderen. Die schoolwerking is de kern van onze opdracht. De reden waarom wij ‘school maken’. Die werking mee ondersteunen is de kinderen en dus ook de toekomst mee ondersteunen.

Daarin kaderen onze online-initiatieven van de ‘zomerwijnactie’ en ook het ‘F(e)estje! vanuit uw kot’. Allebei pogingen tot creatieve oplossingen om te verbinden en tegelijk ook geld in ons schoollaatje te brengen.

We hopen dan ook dat we op jullie steun kunnen en mogen (blijven) rekenen. Dat we met vertrouwen naar de toekomst durven en willen kijken. Dat we op die manier weer samen kunnen zijn vanop – en binnenkort hopelijk ook weer zonder – afstand.

Alvast dikke merci!
En hopelijk tot heel erg gauw (al dan niet in real life)…

 

Zomerwijnactie

Via deze link kom je rechtstreeks bij het bestelformulier terecht. We kozen ervoor om in het formulier zelf een korte uitleg van de wijnen mee te geven. Stapsgewijs krijg je een overzicht van alle wijnen en je kunt op elk moment terugkeren, mocht je nog iets willen wijzigen.

  • Bestellen kan t.e.m. 1 juni 2020.
  • Na ontvangst van je bestelling, krijg je een bevestigingsmail met de betaalgegevens.
  • De bestellingen kunnen afgehaald worden op De Sterrebloem vanaf 27 juni 2020 (afhankelijk van de coronamaatregelen; communicatie daaromtrent volgt nog).

 

F(e)estje! vanuit uw kot

Dit jaar geen F(e)estje! …. of wacht eens, misschien toch wel? De Sterrebloem zou De Sterrebloem niet zijn, als we er niet alles aan zouden doen om het F(e)estje! naar jouw thuis te brengen.

Het staat nog niet helemaal op punt maar alles begint stilletjes aan vorm te krijgen. Dus hou zeker zaterdag 27 juni 2020 vrij en blijf die dag zeker in uw kot! Het wordt een editie om nooit te vergeten met online optredens en activiteiten.

Hou dus zeker onze website en facebook pagina in het oog en omdat je het zeker niet zou vergeten sturen we je binnenkort een mail met alle details hieromtrent.


Inschrijven van nieuwe kinderen is vanaf nu digitaal mogelijk!

De inschrijvingsperiode voor jullie kinderen is open.

U kunt contact opnemen met Ellen via info@desterrebloem.be om jullie te informeren en/of in te schrijven. In een teleconferentie kunnen jullie kennis maken met onze school. Het inschrijven zelf, kan ook via digitale weg. Dus wacht niet, nu is het moment!

Voor de geboortejaren 2018 en 2017, en ook voor 2014 en 2013 zijn er nog verschillende plaatsen vrij. Ook voor de andere geboortejaren is er hier en daar nog een plaatjes. Voor kinderen met broertjes en zusjes kijken we graag naar wat nog mogelijk is.

Meer info rond de capaciteit van de school vind je hier, meer info over de normale inschrijvingsprocedure vind je op deze pagina.


Steun de Sterrebloem met je online aankopen!

Meer en meer raken we gewend aan het thuisblijven. We passen ons aan; en misschien ook ons aankoopgedrag online. Jullie aankopen kunnen De Sterrebloem helpen via Trooper, via onze ondersteunende rekening van onze ondersteunende vzw De Sterrestengel.

Trooper werkt heel simpel. Als je online iets koopt, kan je via de Trooper pagina van onze school doorklikken naar de webshop die je wilt bezoeken. Als je dan iets aankoopt, krijgt De Sterrestengel hier enkele percentjes van. Als klant betaal je geen eurocent meer, het is de winkel die een stuk van je aankoopbedrag schenkt. We zouden het heel fijn vinden, mocht je Trooper gebruiken voor je online aankopen. Op die manier verdient de school een extra centje bij. En door een webwinkel in België te kiezen, steun je ook de lokale economie.

Of in stapjes:

1. Surf naar https://www.trooper.be/desterrebloem
2. Klik op de webwinkel, je wordt doorgestuurd naar hun pagina.
3. Bestel je spullen en reken af.
4. Na enkele dagen wordt de bijdrage van de webwinkel op de Trooper rekening van de Sterrestengel zichtbaar.

Dank om ook bij jullie aankopen aan De Sterrebloem te denken.


De Sterrebloem gaat internationaal: Earth Charter

De Sterrebloem blaast 10 kaarsjes uit en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 28 april organiseerde de school een Inspiratiedag over Duurzaam Samenleven. Met 80 deelnemers mochten we van een succes spreken. Het sluitstuk van de dag was de officiële ondertekening van het Earth Charter, waarmee De Sterrebloem haar maatschappelijke rol onderstreept. Voor een korte samenvatting van de workshops kan je hier terecht. Het officiële artikel ivm de ondertekening van het Earth Charter door de Sterrebloem kan je hier lezen.