Actueel


Blogs

Volg het reilen en zeilen van al de leefgroepen op de blog:

K0 & K1

K2 & K3

Leefgroep 2

Leefgroep 3

Leefgroep 4

 

Steun onze school en bestel via deze link heerlijke wijn!

We werken al even samen met Sam Vereecke, wijnsommelier uit Nevele


Onze volgende activiteiten

Zaterdag 26 juni : Fe(e)stje

En of we zullen feesten

Maar waar, hoe en met wie dat is voorlopig nog een vraagteken!

Hoe alvast de datum vrij

Inschrijvingen

Het is mogelijk om jullie kinderen in te schrijven voor het komende schooljaar. Er is nog plaats in de peuterklas, het eerste en het tweede kleuter en in het tweede leerjaar. Een volledig overzicht van de capaciteit vind je hier. Infoavonden kunnen we door de huidige omstandigheden jammergenoeg niet organiseren maar stuur gerust een mailtje naar info@desterrebloem.be om een afspraak te maken om alsnog de school te bezoeken. Zo kun je alvast de sfeer van onze school ook écht proeven!


Steun de Sterrebloem met je online aankopen!

Meer en meer raken we gewend aan het thuisblijven. We passen ons aan; en misschien ook ons aankoopgedrag online. Jullie aankopen kunnen De Sterrebloem helpen via Trooper, via onze ondersteunende rekening van onze ondersteunende vzw De Sterrestengel. Trooper werkt heel simpel. Als je online iets koopt, kan je via de Trooper pagina van onze school doorklikken naar de webshop die je wilt bezoeken. Als je dan iets aankoopt, krijgt De Sterrestengel hier enkele percentjes van. Als klant betaal je geen eurocent meer, het is de winkel die een stuk van je aankoopbedrag schenkt. We zouden het heel fijn vinden, mocht je Trooper gebruiken voor je online aankopen. Op die manier verdient de school een extra centje bij. En door een webwinkel in België te kiezen, steun je ook de lokale economie. Of in stapjes:

  1. Surf naar https://www.trooper.be/desterrebloem
  2. Klik op de webwinkel, je wordt doorgestuurd naar hun pagina.
  3. Bestel je spullen en reken af.
  4. Na enkele dagen wordt de bijdrage van de webwinkel op de Trooper rekening van de Sterrestengel zichtbaar.

Dank om ook bij jullie aankopen aan De Sterrebloem te denken.


De Sterrebloem gaat internationaal: Earth Charter

De Sterrebloem blaast 10 kaarsjes uit en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 28 april organiseerde de school een Inspiratiedag over Duurzaam Samenleven. Met 80 deelnemers mochten we van een succes spreken. Het sluitstuk van de dag was de officiële ondertekening van het Earth Charter, waarmee De Sterrebloem haar maatschappelijke rol onderstreept. Voor een korte samenvatting van de workshops kan je hier terecht. Het officiële artikel ivm de ondertekening van het Earth Charter door de Sterrebloem kan je hier lezen.