Actueel


Blogs


Onze volgende activiteiten

Zaterdag 27 juni 2020: Fe(e)stje

Zaterdag 10 oktober 2020: Sterre-Restaurant

Vrijdag 30 oktober 2020: Wijnproefavond

Zondag 7 maart 2021: Ontbijt

F(e)estje! 2020

Met heel veel trots stellen wij u voor… het ‘Fe(e)stje 2020’!

Deze ongekende tijden nopen ieder van ons tot creatieve oplossingen.
Om vanuit ons kot toch samen te kunnen zijn, ging ook De Sterrebloem op zoek naar een alternatief, en daarom organiseren we toch ons ‘Fe(e)stje!’. Welkom op 27 juni voor het ‘Fe(e)stje! in uw kot!’. Het volledige programma kun je hier vinden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Heel eenvoudig! Via deze link kan je een toegangsticket kopen.
Die aankoop geeft je toegang tot de gesloten Facebook-pagina waarop workshops, animatie en live-optredens te zien zullen zijn. Activiteiten zoals we op een echt Fe(e)stje! doen maar dan in je eigen kot.

Jouw toegangsticket heeft de vorm van een ‘Festzak’.
Voor €25 kan je deze familietas (een stoffen tas met bedrukking van De Sterrebloem) vol leuke spulletjes aankopen. Spullen die je nodig hebt om de feestnamiddag door te komen. Zo zal er bijvoorbeeld een verhalenverteller heel ver weg vliegen met de kinderen. Na het verhaaltje krijgen de kinderen de opdracht om de vlieger uit de tas te halen en ….
Meer verklappen we nog niet! 🙂 Maar dat we voor verbondenheid zullen zorgen, spreekt voor zich.

Wie geen kinderen (meer) in huis heeft en toch ook wil genieten van het
Fe(e)stje! 2020 kan zich een ‘Festzak light’ aanschaffen voor €15. Iets minder gevuld met kinderspulletjes maar met de mogelijkheid om optimaal te genieten van namiddag en avond.

De verkoop van de Festzakken loopt af op zondag 21 juni.
Je kan je zak afhalen op donderdag 25 juni of vrijdag 26 juni op school (bij het ophalen van je kind(eren)). Uiteraard kan de zak ook meegegeven worden met iemand als je zelf niet op onze school geraakt.
In de zak vind je alvast het programma op papier en de uitleg hoe je toegang krijgt tot de gesloten pagina ‘Festje 2020’.

En om er helemaal een Fe(e)stje!-sfeer van te maken, wordt ook een maaltijd voorzien.
Donza en Kroniek hebben samengewerkt en stelden een “Festje-menu” samen.

Dit menu bestaat uit:

 • broodje pulled pork met barbecuesaus – €14.
  (Dit dien je thuis nog even op te warmen in de oven.)
 • drie side dishes – €12 (2 personen) / €18 (gezinsportie):
  – zoetzure koolsalade
  – gemarineerde komkommer met Griekse yoghurt, radijsjes en granaatappel
  – couscoussalade met paprika en feta
 • vegetarisch – €12 (carpaccio coeur de boeuf tomaat met kappertjes, foccacia, avocado boter en burrata)

Aangepaste bieren (streek/bio)

 • vier soorten blond – €14
 • vier soorten bruin – €14

Je kan je maaltijd / dranken ophalen bij Donza (Oude Brugsepoort 44 in Deinze) op zaterdag, 27 juni tussen 11u en 12u of tussen 14u en 15u.

Reservaties kunnen ook via deze link. Haast je, want enkel de eerste 100 kunnen aanschuiven. Pas na bevestiging per mail is jouw reservatie definitief.


Vacatures

We zijn op zoek naar 2 nieuwe leerkrachten lager onderwijs die ons team willen versterken:

 • Leerkracht (begeleider) kleuteronderwijs ter ondersteuning in co-teaching van het kleuterteam. Een tijdelijke job van 01/09/2020 tot 18/12/2020 (mogelijks met verlenging tot einde schooljaar) (Vacature)
 • Leerkracht (begeleider) van Leefgroep 3 (leerjaar 3 en 4). Een tijdelijke job van 01/09/2020 tot 30/06/2021; 20/24 lesopdracht (Vacature)

Inschrijven van nieuwe kinderen is vanaf nu digitaal mogelijk!

De inschrijvingsperiode voor jullie kinderen is open.

U kunt contact opnemen met Ellen via info@desterrebloem.be om jullie te informeren en/of in te schrijven. In een teleconferentie kunnen jullie kennis maken met onze school. Het inschrijven zelf, kan ook via digitale weg. Dus wacht niet, nu is het moment!

Voor de geboortejaren 2018 en 2017, en ook voor 2014 en 2013 zijn er nog verschillende plaatsen vrij. Ook voor de andere geboortejaren is er hier en daar nog een plaatjes. Voor kinderen met broertjes en zusjes kijken we graag naar wat nog mogelijk is.

Meer info rond de capaciteit van de school vind je hier, meer info over de normale inschrijvingsprocedure vind je op deze pagina.


Steun de Sterrebloem met je online aankopen!

Meer en meer raken we gewend aan het thuisblijven. We passen ons aan; en misschien ook ons aankoopgedrag online. Jullie aankopen kunnen De Sterrebloem helpen via Trooper, via onze ondersteunende rekening van onze ondersteunende vzw De Sterrestengel.

Trooper werkt heel simpel. Als je online iets koopt, kan je via de Trooper pagina van onze school doorklikken naar de webshop die je wilt bezoeken. Als je dan iets aankoopt, krijgt De Sterrestengel hier enkele percentjes van. Als klant betaal je geen eurocent meer, het is de winkel die een stuk van je aankoopbedrag schenkt. We zouden het heel fijn vinden, mocht je Trooper gebruiken voor je online aankopen. Op die manier verdient de school een extra centje bij. En door een webwinkel in België te kiezen, steun je ook de lokale economie.

Of in stapjes:

1. Surf naar https://www.trooper.be/desterrebloem
2. Klik op de webwinkel, je wordt doorgestuurd naar hun pagina.
3. Bestel je spullen en reken af.
4. Na enkele dagen wordt de bijdrage van de webwinkel op de Trooper rekening van de Sterrestengel zichtbaar.

Dank om ook bij jullie aankopen aan De Sterrebloem te denken.


De Sterrebloem gaat internationaal: Earth Charter

De Sterrebloem blaast 10 kaarsjes uit en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 28 april organiseerde de school een Inspiratiedag over Duurzaam Samenleven. Met 80 deelnemers mochten we van een succes spreken. Het sluitstuk van de dag was de officiële ondertekening van het Earth Charter, waarmee De Sterrebloem haar maatschappelijke rol onderstreept. Voor een korte samenvatting van de workshops kan je hier terecht. Het officiële artikel ivm de ondertekening van het Earth Charter door de Sterrebloem kan je hier lezen.