Volg de verbouwingsplannen op de voet!

31/03/2017

Vandaag en morgen gaan onze leerlingen van de kleuter- en lagere school hard aan het werk. De voorbije maand werd het houtskelet van het nieuwe kleuterblok, opgetrokken. Gisteren werden er 405 strobalen geleverd. Die strobalen worden vandaag en morgen, door ouders én leerlingen, in de wanden vastgezet. Ze zullen de muren vormen van het nieuwe gebouw. En zo bouwen de kinderen van de school dus hun eigen klas.

Wil je weten hoe dat eigenlijk in zijn werk gaat, dan kun je hier en hier een filmpje bekijken.

28/12/2016:

Sinds september zijn we volop in de bouwwerken gevlogen. Ouders en sympathisanten hebben vele zaterdagen opgeofferd om afbraakwerken uit te voeren, voorbereidingen te doen, enz… zodat onze aannemer de ruwbouwwerken kon uitvoeren.  Ondertussen kreeg het sanitair blok vorm en zijn de diverse ruimtes reeds zichtbaar, de funderingen en opstanden van de kleuterblok zijn uitgevoerd, de zone van het voormalige portiek wordt momenteel opgetrokken en wordt heel snel voorzien van een dak, na de kerstvakantie wordt gestart met het aanbrengen van de technieken, zal ook de houtskelet opgestart worden en kunnen we kijken om deze te vullen met strobalen.

Ook tijdens de komende maanden zullen we meermaals beroep doen op onze ouders, nu niet meer voor de zware afbraakwerken, maar wel om samen de inrichting van de klassen en de sanitairen op ons te nemen.   Verder is de ruimte op de speelplaats momenteel wat beperkt en ook de toegang tot onze school is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tijdens de kerstvakantie willen we hiervoor nog eens een dagje uittrekken om één en ander op te ruimen en de toegang voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken.

Hopelijk kijken jullie ook uit naar een afgewerkt sanitair en een nieuwe kleuterblok!

16/09/2016:

Een nieuwe fase start vandaag bij De Sterrebloem en we gaan dus vol voor de eerste 2 fases in onze verbouwingsplannen.  We starten met het realiseren van een nieuw sanitair blok en gaan door met het bouwen van een nieuw kleuterblok.  Hiervoor zijn de eerste voorbereidingen voor onze verbouwing gestart en vliegen we er de komende weken vol goede moed in. Samen met ouders en sympathisanten wensen we diverse werken uit te voeren op één van de komende bouwdagen. Dit gaat momenteel over afbraakwerken, het maken van een nieuwe toegang tot de school, en nog zoveel meer.  De eerste bouwdag met ouders van de school was reeds een succes waarbij we het atelier klaargemaakt hebben om te transformeren naar een mooi en praktisch sanitair blok met naastliggende berging.  Naast deze werken dienen natuurlijk nog vele zaken te gebeuren. Zo houden we op zaterdag 24/09 en/of zaterdag 01/10 een 2de en 3de bouwdag waar we met een aantal mensen de nieuwe ingang voor de school maken en ook beginnen met het leegmaken en afbreken van het portiek (leegmaken bergingen, wegnemen houten wanden, afnemen dekstenen, enz…) en de zone voor de nieuwe kleuterblok.

We zoeken veel helpende handen om zo samen te kunnen werken aan een nog mooiere school voor onze kinderen. Ook symathisanten, oud-ouders en/of oud-leerlingen zijn altijd welkom om een handje toe te steken.  Bovendien voorzien we op hetzelfde moment een toffe activiteit met de kinderen om extra financiële inkomsten te creëren. Dus laat jullie zeker niet tegenhouden door kinderopvangperikelen om een paar uur te komen werken.

Je kunt de doodle (http://doodle.com/poll/hca4e97cs7kzvq8e) invullen zodat we een zicht krijgen op de helpende handen.  Hopelijk mogen we jullie allemaal verwelkomen op één van de bouwdagen.

 

Via deze link of via de tab 'verbouwingen' uit het bovenstaande menu kom je meer te weten over het waarom van deze verbouwingen.