Fasering

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de bestaande subsidiëring voor infrastructuurwerken aan schoolgebouwen en om tevens continuïteit te kunnen voorzien, is het hele verbouwingsproject opgesplitst in vijf fases. Dit zorgt ervoor dat het geheel betaalbaar wordt voor de school en dat het project een minimale impact heeft op de activiteiten van de school.

Fases 1 en 2 zullen tegelijkertijd lopen. Het is de verwachting dat deze in de eerste helft van 2016 van start gaan en tegen einde van het schooljaar beëindigd worden. Nadien zullen de nakomende fases telkens één per één opgestart en afgewerkt worden. Het verwachte tempo is één fase per kalenderjaar.

Een totaal afgewerkt verbouwingsproject stelt ons in staat om de 20 jaar oude klascontainers die momenteel gebruikt worden op rust te stellen.

 

Fase 1

In een eerste fase wordt een nieuwe kleuterschool gebouwd. Deze nieuwbouw is een laagbouw met groendak, opgetrokken door middel van houtskelet en strobalen.

Fase 2

Fase 2, die gelijktijdig met fase 1 zal lopen, voorziet in een renovatie en uitbreiding van het sanitair samen met nieuwe technieken. Deze omvatten onder andere lagetemperatuursverwarming en ventilatie.

Fase 3

Tijdens fase 3 wordt de linkervleugel van het bestaande gebouw aangepakt. De zolderverdieping wordt in gebruik genomen en de hele vleugel krijgt van kop tot teen een isolerende schil.

Fase 4 en 5

In de latere fases 4 en fase 5 zal tussen het hoofdgebouw en de kleuterschool een overspanning gebouwd worden. Daar deze ook aan de zijkant dichtgemaakt wordt, realiseren we op die manier een binnenspeelruimte die tevens als bufferruimte tussen het buitenklimaat en het klasklimaat dient.

Tevens zal tijdens die fases de rechtervleugel aangepakt worden om daar een refter en polyvalente zaal te creëren.